Eldőlt, milyen akkumulátorokkal készülhet az Iveco új elektromos autóbusza. Az újdonság lényegében egy 2007 óta készülő dízeles modell, a Crossway LE akkumulátortechnológiás változata lesz. A kiindulási alapot jelentő belső égésű motorral szerelt társa jelenleg a csehországi Vysoké Mýtóban készül 10,8; 12 és 13 méteres hosszúságban. Az alacsony belépésű autóbusz alapvetően a helyközi közlekedés igényeit hivatott kielégíteni és a megrendelők elképzeléseitől függően 30-37 üléses változatban gördülhet le a gyártósorról. 

Az elektromos Crossway LE-ről a gyártó még nem árult el sok részletet, de a bemutatkozására nem kell sok időt várni, ugyanis várhatóan idén lerántják róla a leplet. Annyi bizonyos, hogy az akkumulátorait az amerikai Microvast fogja beszállítani, ennek megfelelően a 400-466 kWh kapacitású energiatároló berendezésekkel gördülhet le elektromos Iveco Crossway LE a gyártósorról. Az új generációs energiatároló csomagokkal kapcsolatban azt ígérik, hogy új sztenderdeket fognak felállítani az iparágban, emellett kifejezetten jó energiasűrűséggel rendelkeznek majd. Érdekesség, hogy a 10 éves élettartamra tervezett akkumulátorok összeszerelését az FPT Industrial gyárában, Torinóban fogják végezni, de az akkumulátorcellák és modulok várhatóan a Microvast globális gyáraiból fognak érkezni Olaszországba. 

Nemcsak az elektromos Crossway LE-ről árult el részleteket az Iveco. A márka kis befogadóképességű minibusza, a Daily elektromos változata is megújul, bemutatkozása ez év végén várható. Az előzetes információk szerint az új generációs eDaily 1-3 akkumulátorcsomaggal készülhet a jövőben és a megrendelők 37-111 kWh kapacitású akkumulátorcsomagok közül választhatnak. 

Az Iveco kínálatában jelenleg városi alacsony padlós buszok között lelhetők fel elektromos buszok. Az E-Way családot 9,5; 12 és 18 méter hosszúságban gyártják, és eddig több mint ezer példány készült belőlük.