Ha azt halljuk, női autó, általában valami kicsire, cukira gondolunk. A nálunk kapható Navaránál is nagyobb Nissan Frontier egyik kitételnek sem felel meg, ezt a bizonyos példányát mégis kizárólag nők fogják vezetni – pontosabban két nő. Sedona Blinson és Lyn Woodward ugyanis ezzel a speciálisan felkészített autóval indulnak a Rebelle-rali idei futamán.

A 2016 óta megrendezett Rebelle-rali egy kifejezetten női versenyzőknek kitalált, sivatagi terepverseny. Az induló autók minimális átalakítástól eltekintve szériajárművek, amelyek megfelelnek a közúti használat követelményeinek.

Több autógyártó felkarolta a futamot, és gyári autót, valamint támogatást nyújt egy-egy csapatnak. A Nissan most egy új generációs Frontiert készített fel a versenyre – a Frontier egészen 2020-ig megegyezett a nálunk is ismert Nissan Navarával, ám az idei évben vadonatúj konstrukcióval rukkoltak elő Észak-Amerikában, így ennek az autónak elvileg már nincs köze a Navarához.

Nőknek épített versenyautót a Nissan 2

A versenyautó alapját egy eleve jó terepalkalmasságú Nissan Frontier PRO-4X adja. Ezt Nismo alkatrészekkel tuningolták, a kiegészítő fényszóróktól kezdve a speciális kipufogórendszeren át az egyedi keréktárcsa/abroncs kombókig.

Az idei Rebelle-rali október 7. és 16. között zajlik, a résztvevők 2400 kilométert tesznek meg Nevada, Arizona és Kalifornia sivatagjaiban.

Nőknek épített versenyautót a Nissan 3