A rendőrök eredetileg a biztonsági öv ellenőrzése miatt állították meg egy nehéz-tehergépkocsi 23 éves sofőrjét Franciaországban az A7-es autópályán -szamolt be az esetről az ORFK-OBB Facebook-oldalán. A Drôme közelében vizsgált sofőr öve nem volt becsatolva,  már ez gyanús volt, de a képzett csendőrök orrát a vezetőfülkében marihuána illata csapta meg, így az ellenőrzés iránya azonnal megváltozott.

Előkerült a kábítószergyorsteszt, ami pozitív eredményt mutatott. Ezt követően a csendőrök az iratokat és a tachográfot is megvizsgálták. Utóbbi ellenőrzésekor nem kis meglepetés érte az egyenruhásokat: az eltelt 28 nap során a tachográf számos gyorshajtást rögzített, ebből kilenc 120 és 145 km/óra között volt!

Egy 23 éves sofőr, kamion volánja mögött, 145 km/óra sebességgel száguldozik az autópályán, nem épp vezetésre alkalmas állapotban. A fiatalember vezetői engedélyét azonnal visszavonták, majd büntetőbíróság elé idézték, ahol egyebek mellett (megengedett sebesség jelentős túllépése, biztonsági öv használatának elmulasztása stb.) kábítószertől befolyásolt állapotban történő járművezetés, valamint mások életének veszélyeztetése miatt kell majd felelnie. Utóbbiak miatt a bíróság az elkövetőt több év letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti.

145 km/órával száguldó kamionost kapcsoltak le 1