A dél-amerikai Rob3rt Design egy VW Up alapos tuningjával már letette a névjegyét. Az extra széles abroncsokon guruló, ültetett kisautó után a wolfsburgi székhelyű gyártó T1-es buszát, ismertebb nevét a Bullit turbózta el optikailag. A dizájner japán stílusban gondolta újra a kultikus kisbuszt, amelyet slick gumikat, kerek LED-fényszórókat, illetve szögletes ablakokat kapott. 

A karosszéria aljára szerelt spoilerekkel pedig a VW Bulli szinte súrolja az aszfaltot. A hátsó ablak fölött lévő légterelő, valamint a hiányzó motorháztető mesterien egészíti ki a jármű sportos és vagány stílusát. A szögletes ablakok felett természetesen nem hiányozhat a modellre oly jellemző tetőhajlati ablaksor, ahogyan a homlokfali, V-alakot formázó díszlécek sem. A dél-amerikai dizájner jó ízléssel a korabeli VW Bullira jellemző kéttónusú fényezést választotta, így a japán stílusban épül kisbusz egy kicsit a nosztalgia hullámokat is meg tudja lovagolni.

Ha van hely, ami a Volkswagen Transporterek második otthonának nevezhető, az Brazília, mivel a T2-est ott egészen sokáig, 2013-ig gyártották. Sőt, talán még most is gyártanák, hiszen olyan népszerű típus volt egykoron a Bulli utódja a dél-amerikai országban. De nemcsak Dél-Amerikában, hanem világszerte sokan odavannak ezért a kultikus modellért, az amerikai Gabriel Iglesiasnak például 3 millió dollárt értő gyűjteménye van. Évekkel ezelőtt pedig 202 millió dollárért, vagyis 59,7 millió forintért cserélt gazdát egy VW Bulli Kombi kisbusz.

Ki tudja, talán egyszer valóság lesz a Rob3rt Design 3D-s modelljéből, amelyből aztán majd Japánban is biztosan vesznek pár darabot.

Kövess minket a Facebook-on!