Jelenlegi tudásunk szerint először fordult elő, hogy egy ruhamárka a néhai magyar buszgyártóhoz köthető pólókkal rukkoljon elő. Ikarusos pólót idehaza nyilván többféle forrásból lehet vásárolni, de egy ekkora, Európa több országában jelenlévő nemzetközi divatmulti egészen idáig még nem szólította meg az Ikarus-rajongókat. 

Az 1998-ban alapított lengyel ruhamárka kétfajta pamutpólóval rukkolt elő. Az egyiken egy Ikarus 260.73A típusú autóbusz látható piros-fehér fényezésben, jókora méretben, a másikon pedig ugyanez a busz tűnik fel kicsiben, sokszorosítva. Ízlés kérdése, hogy melyik néz ki jobban. 

A pólókról hiányzik az Ikarus-felirat, megelőzve ezzel egy esetleges jogvitát, és az autóbuszokon sem rendszám, sem az üzemeltető neve nem látszik. A lengyel “Klasyk” felirat, arra utal, amire elsőre asszociálunk, tehát a kollekció szánt szándékkal a ma már klasszikusnak mondható buszokat eleveníti fel. A lenti képek tanúsága szerint akadt ZIU9-es trolit ábrázoló változat is. 

Szó szerint divat lett az Ikarus 1

A képeket még nyáron küldte az Ikarus Team Polska lengyel Facebook-oldalnak egy lelkes rajongó. Ezekből az is látszik, hogy a Reserved forgalmazza a lengyelországi üzleteiben az Ikarus buszokat ábrázoló pólókat. Ezen fellelkesülve mi is ellátogattunk a cég néhány hazai boltjába, de sajnos nálunk valamiért tartottak ezekből a ruhadarabokból. Maradt tehát a ruhamárka magyar nyelvű webshopja, onnan gond nélkül sikerült megrendelni az előre kiválasztott méretben.