A százezredik XF egy 4×2 hajtásképletű 450 FT Super Space Cab nyerges volt, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át a belgiumi Mol városában működő Groep Gheys cégcsoportnak. A jelenlegi generációs CF és XF 2017 júliusa óta van gyártásban. A két típus gyártása jelenleg a DAF trucks eindhoveni üzemében, valamint a Leyland Trucks nagy-britanniai gyárában zajlik. 

A legújabb generációs teherautóink minőségét és hatékonyságát igazolja, hogy ennyire gyorsan elértük ezt a mérföldkövet. Az üzemeltetők dicsérik ezen járművek megbízhatóságát, üzemanyag-hatékonyságát és alacsony üzemeltetési költségeiket. Nem csoda, hogy a DAF Európában piacvezetőnek számít a nyerges vontatók terén” – hívta fel a figyelmet Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke. 

A százezredik XF az ömlesztett áruk és konténerek szállítására szakosodott belga cégnél állhat forgalomba. A Groep Gheys kapcsolata régi időkbe nyúlik vissza a holland gyárral. „A hatvanas évek közepén édesapám első tehergépkocsija egy DAF autóbuszból kialakított költöztető teherautó volt. Az ő nyomdokaiba lépve 2015 óta üzemeltetünk DAF járműveket a flottánkban. Már legalább nyolcvan DAF dolgozik nálunk” – nyilatkozta az egyik tulajdonos,  Luc Gheys.