Az FM-et a Volvo a vállalat legsokoldalúbb modelljeként tartja számon, amely regionális áruterítésre, de akár távolsági áruszállításra is bevethető. A jelenlegi dizájn már kilencéves, 2010-es bemutatása óta leginkább technikai szempontból frissült. 2013-ban elképesztő világhírre tett szert, amikor egy reklámban Jean-Claude Van Damme terpesztett két ilyen nyerges között. A videót azóta több mint 90 millióan látták, ami nem kis teljesítmény egy busz- és teherautógyártótól.

Hogy milyen kampányt képzel el a svéd cég a következő FM-nek, azt még nem tudni, de az biztos, hogy már az utakon szaladgál egy tesztpéldány belőle (legfelső kép). A lengyel szakportál autópályán lőtt képeket töltött fel, amelyeken kéttengelyes változat látható hatalmas konténerrel a platóján. Feltételezések szerint az FM kisebb ráncfelvarráson esik át, amelynek során megkapja a 2017-ben bemutatott Volvo Conect Truck lámpáit. Emellett várhatóan változni fog a hűtőmaszk és szélvédő alatti fekete sáv alakja is.

Lencsevégre kapták az új Volvo teherautókat 1

Álca alatt az új Volvo FH

A Volvo FH-t is Svédországban, Örebro régióban kapták lencsevégre az autópályán. A nehéz-teherbírású, országúti áruszállításra tervezett nagyfülkés vontatót több mint negyedszázaddal ezelőtt mutatták be. A jelenlegi generációt  2012 óta gyártja a svéd vállalat.

Az FM-hez hasonlóan várhatóan ez a modell is csak külső faceliftet kap, ami leginkább az új lámpában és hűtőmaszkban merülhet ki. Bemutatása óta a Volvo gyakorlatilag folyamatosan frissítette modellt, amire az erős európai piaci verseny, valamint az Euro VI-os normaszintek teljesítése miatt is szükség volt. A Volvo FH az egyik legsikeresebb teherautó szériának számít, több mint 400 ezer eladott példánnyal.

Lencsevégre kapták az új Volvo teherautókat 2

Volvo Concept Truck 2017-ből

Iparági pletykák szerint az új Volvo FM az év második felében, az FH pedig 2020-ban mutatkozhat be a szakmai közönség számára.

Fotó: 40ton.net