Guruló űrhajóra hasonlít leginkább az az ukrán busz, amely időről-időre feltűnik keleti szomszédunk útjain. Típusszám, vagy márkajelzés nincs rajta, ezért nem könnyű azonosítani a földi halandóknak, hogy mégis melyik cégnek a műve. A formából ítélve arra lehetne következtetni, hogy ez egy kétéltű, azaz aszfalton és vízben egyaránt lehet vele közlekedni, de maradjunk a realitásoknál, már egy nagyobb fekvőrendőr is megártana neki.

Ez a busz valószínűleg eltöri a szemed 1

Persze az is lehet, hogy szimplán csak promóciós busz, melynek célja a figyelemfelkeltés. A jármű oldalán a Roshen-felirat olvasható. Ez nem más, mint a jelenlegi ukrán elnök, Petro Porosenko által alapított édességgyártó vállalat elnevezése, mely jelenleg többek között a Tibi csokit és a Dunakavicsot is gyártó magyar Bonbonettit birtokolja. Ebből kifolyólag nem járhat messze az igazságtól az, aki azt gondolja, hogy a busz formatervezőjének megárthatott egy kicsit a konyakmeggy.

Ez a busz valószínűleg eltöri a szemed 2

Ukrán internetes weboldalak szerint a furcsa busz valójában egy Isuzu alvázon guruló Ataman А096, amely 33-35 fő szállítására alkalmas és amelynek hajtásáról 190 lóerős dízelmotor gondoskodik. Az alábbi videó szerint megy mint a golyó, még sugárhajtómű nélkül is. Ettől függetlenül reméljük Elon Musk nem fedezi magának fel ezt a járművet, mert, ha van valaki akinek a fantáziáját beindítaná, akkor az ő.