A Torsus Praetorian gyártója szerint az első komoly terepalkalmassággal rendelkező busz a világon. Szó se róla, már a látvány is ígéretes, a műszaki adatok azonban tényleg komoly offroad képességeket sejtetnek.

A tengelynél mért szabad hasmagasság 39 centi, a gázlómélység 70 centi, van terepváltó, elöl és középen zárható a differenciálmű, a padlót megerősítették, az üvegfelületekre kővédő rács kérhető, a karosszéria karcálló felületkezelést  kapott.

a videó a hirdetés után indul

A 4,2 méteres tengelytávon nyugvó buszt 6,9 literes, soros hathengeres MAN dízelmotor hajtja, a maximális teljesítmény 240 LE, a csúcsnyomaték 925 Nm. A végsebességet 117 km/órában korlátozták.

A 13,5 tonna össztömegű jármű 100 literes üzemanyagtartályával ugyan nem fog kimenni a világból, viszont legalább attól sem kell félni, hogy cserben hagyja utasait: az alapgarancia 2 év, kilométer-korlátozás nélkül, de ez akár 6 évre és félmillió kilométerre is meghosszabbítható.

Álombusz katasztrófaturizmushoz 2

Készítői szerint a nehéziparban, a katasztrófavédelemben és a turizmusban egyaránt szerep juthat a járműnek; a magunk részéről örömmel látnánk egy Praetorian-alapú expedíciós lakóautót is.

a videó a hirdetés után indul