Távvezérelt golyószóróval, körkörös kamerarendszerrel, fedélzeti drónnal és B6+ szintű páncélozással lép csatatérre a Plasan Yagu, az izraeli katonai szakértő háromszemélyes támadó járműve.

Az alapokat a 770 kilós Arctic Cat Wildcat 4 terepszöcske adja, meglehetősen megerősítve: az átalakítás végén pont duplaennyit, 1,5 tonnát nyom a járgány.

Játékautó katonáknak 1

Nem szép, de legalább csúnya

A páncélzat az általánosan használt NATO lőszerek (5.56X45, 7.62X39, 7.62×51) ellen véd, és maga a jármű pont ilyenekre tervezett golyószóróval szerelhető fel – a kezelő személyzet védelme érdekében például General Robotics Pitbull távvezérelt egységgel.

A Yagu helikopterrel vagy repülőgéppel szállítható, és kifejezetten utcai harcokra, illetve határvédelemre tervezték. Előbbire kompakt méretei (162 cm széles), utóbbira nagy rugóútjai és remek terepszögei teszik alkalmassá.

Játékautó katonáknak 2

Keskeny és magas: a gyors kanyarok aligha lesznek a Yagu barátai

 

A másfél tonnás saját tömeg a páncélzat ismeretében nem rossz, ráadásul a háromfős személyzet mellett további 350 kilóval terhelhető a jármű. A Yagu saját áramfejlesztővel rendelkezik, utastere klimatizált.

A motor az eredeti egység: 95 lóerős egyliteres, kéthengeres, négyütemű V motor. A váltó automata, az összkerékhajtás kapcsolható, van felező is. Az egyetlen változtatás, hogy a polgári verziónál nagyobb abroncsokat szereltek fel.