A magyar Oxxo kamionverseny csapat megvédte angol bajnoki címét. A brit bajnokságban Brands Hatch-en szombaton és vasárnap rendezték az utolsó futamokat. A Ryan Smith-szel felálló istálló nagyon jó esélyekkel és hatalmas pontelőnnyel vágott neki a versenyeknek. A bajnoki cím azonban még nem volt biztos, ezért bravúros helytállásra volt szükség.

A szombati időmérőn a brit pilóta a második helyet szerezte meg a piros-fehér-zöldre festett MAN-versenykamionnal, Jázminnal. Az első futamon győztesként ért célba, a szezon utolsó két futamán pedig – a fordított rajtsorrend miatt utolsó helyről indulva – a második helyen végzett. Így a kétszeres Európa-bajnok Oxxo Racing Team megvédte brit bajnoki címét.

Sikerült valóra váltani azt, amit egész évben tervezgettünk és amiért ennyit dolgoztunk. Hihetetlenül boldog és nagyon-nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a győzelemhez, különösen az Oxxo Racing csapatának, a szerelőimnek, a szurkolóknak és persze a családomnak. Őszintén bízom benne, hogy még sok ilyen felejthetetlen pillanat vár ránk sportkarrierünk során” – nyilatkozta Ryan Smith, az Oxxo magyar pilótája.

Ryan Smith az angol bajnokság Divízió 1 és Divízió 2-es legjobb versenyzőit felvonultató gálafutamot is megnyerte. A magyar istálló a Nagy-Britanniában megszerzett sikert Budapesten is megünnepli majd.