A BKV cáfolta azokat az állításokat, miszerint különbséget tennének az új és a jelenlegi buszvezetők bérezése között. A társaság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, miszerint a munkaerő toborzásban a BKV-nál dolgozó buszsofőrök havi pótlékokkal számított átlagbérét veszik alapul.

Ennek megfelelően elmondható, hogy minden kezdő járművezető legalább nettó 200 ezer Ft-os (azaz kb. bruttó 300 ezer forintos) jövedelmet vihet haza minden ledolgozott hónapot követően. A buszsofőrök ugyanakkor ennél lényegesen magasabb jövedelmet is elérhetnek. Az elmúlt hónapokban a jövedelemátlag a busz- és trolibuszsofőröknél elérte a bruttó 400 ezer forintot is.

A BKV szerint az új munkatársak megszerzése mellett a régiek megtartása ugyanolyan fontos.  A fővárosi közlekedési vállalat tekintettel az autóbusz- és trolibusz-vezetői hiányra továbbra is várja a sofőrök, vagy járművezető tanulók jelentkezését.

A társasághoz már régóta csábítják a fiatalokat a közösségi médián keresztül is. A hirdetésekben külön kiemelik, elegendő a B-kategóriás jogosítvány is, mivel a cég biztosítja az átképzést.