A Volkswagen Haszonjárművek ma, egy sajtótájékoztató keretében ünnepélyesen bejelentette, hogy a német gyártó – az elmúlt 25 évet nézve – átlépte a bűvös 50 000-es értékesítési darabszámot hazánkban. Az ötvenezredik,  jubileumi példány egy Euro 6-os, 102 lóerős, személyautós kivitelű Caddy, mely egy négygyermekes családhoz került a múlt hét folyamán.

A Volkswagen Haszonjárművek hazai értékesítését javarészt a Caddy és a Transporter adja. “A 90-es évek elején a Transporter piaci részesedése 25 százalék felett volt éves szinten, mára viszont a magyar piac jócskán átalakult” – jegyezte meg Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatója. Hozzátette: 2002-ig rendkívül népszerű volt hazánkban a Transporter Mixto, mely ideális jármű volt a magyar kisvállalkozások számára.

A 10 000. haszonjárművet 1999-ben, míg a 25 000. példányt 2005-ben adta át a gyártó hazai képviselete. Csak érdekességképpen: akkor egy Volkswagen Transporter Shuttle modellváltozattal ünnepelték a jubileumot. A Volkswagen idén mutatja be az új Craftert, valamint az Amarokot, így a jövőben jelentős piaci erősödésre számítanak a cégnél a haszonjárművek terén.