Az idei dubaji autószalonon mutatta be a Fiat legújabb, Európába szánt pick-upját, mely lényegében egy újracsomagolt Mitsubishi L200-as. Minderről leginkább a hegyes ívű fényszórók és az ívelt oldalablakok árulkodnak. A modell neve a rögbiből ered, ebben a sportban ugyanis a “fullback” meghatározó pozíciót jelent. Az ezen a poszton játszó játékos a védősor utolsó játékosa, aki támadó szerepet is betölt. A Fullbacket egyértelműen a Toyota Hilux és a Nissan Navara NP300-as versenytársának szánják.

Az olasz gyártó új platós haszonjárműve Európában, Közel-Keleten és Afrikában lesz kapható 2016 tavaszától. A Fullback kontinensünkön a 2,4 literes, alumíniumszerkezetű turbódízel erőforrással rendelhető, 150 lóerős és 180 lóerős teljesítményszintekkel. Az erőforráshoz új hatfokozatú, kézi sebességváltó, valamint egy ötfokozatú, sport üzemmóddal szerelt automata sebességváltó csatlakoztatható.

Vérbeli rögbijátékossal erősít a Fiat 2 A Fullbacket négyféle kivitelben – szimpla kabinos, nyújtott kabinos, dupla kabinos és alvázas – forgalmazzák majd. A pick-uphoz háromféle felszereltségi szint áll rendelkezésre. Mindegyik változat egyformán 1780 milliméter magas, a legnagyobb szélesség pedig elérheti az 1815 millimétert, míg a tengelytáv 3000 milliméter. A leghosszabb változatnak a dupla kabinos kiadást tekinthetjük, mely 5285 milliméteres hosszúságban készül. A megengedett legnagyobb hasznos teherbírás 1045 kilogramm lehet, mely 5 kilogrammal elmarad a Mitsubishi L200-as mellett.