A 30 éves szombathelyi versenyző rajt-cél győzelmet aratott, ezzel 81 pontra növelte az előnyét az összetettben az ezen a futamon második cseh Adam Lackóval szemben. A harmadik helyen a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba.

A rajt utáni első kanyarban Kiss megtartotta a vezető helyet, s az első kör végére már több mint két másodperces előnyt autózott ki, majd ezt további két kör alatt csaknem megduplázta. A folytatásban a regnáló magyar Európa-bajnok hibátlan vezetéssel örvendeztette meg a lelátókon helyet foglaló tízezer hazai szurkolót, akik minden egyes körben hangos buzdítással fogadták a célegyenesben.
    
Kiss féltávnál már hat másodperccel vezetett a második Adam Lacko előtt, a leintésig pedig még tovább növelte az előnyét, a célba érkezéskor 7.7 másodperc volt a különbség közte és Lacko között.

Kiss Norbert futamgyőzelemmel kezdett a Hungaroringen 2 Kattints a képre! Galéria nyílik!

Nem alakult rosszul a második futam sem, ahol a fordított rajtsorrend miatt a nyolcadik helyről indult. Kiss átvágott a mezőnyön és végül a harmadik helyig tört előre. A futamot Stephanie Halm nyerte meg. Ezzel nemcsak a második futam után is a dobogón ünnepelhetett, de ő szerezte a legtöbb pontot a mezőnyben, így újabb lépést téve a bajnoki címének megvédése felé. A pódiumon a díjakat  Krasznai János adta, aki Kiss előtt hazánk legsikeresebb kamionversenyzője volt.

“A mai első verseny egyenesen fantasztikus volt, minden a terveink szerint alakult, és nagy élmény volt ennyi hazai néző előtt ünnepelni a győzelmet – értékelte a napot Kiss Norbert, aki a második futammal kapcsolatban azt mondta, az utolsó körökben nehéz volt a dolga. – Vrsecky kamionja a kigyorsításokon jobb, míg nekem a kanyarsebességem nagyobb, ezért aztán az egyenesekben nem volt lehetőségem megelőzni őt. Remek első napunk volt, elégedett vagyok az eredményekkel, az időmérő edzés pedig holnap is döntő fontosságú lesz” – jelentette ki a címvédő.

Kíváncsi vagy az  Európa-bajnok versenykamionjának titkaira. Nézd meg a Vezess videóját a bajnokkal! Kattints!
   
Ha élőben is megnéznéd az 1200 lóerős versenykamion, holnap látogass ki a Hungaroringre, ahol a mai két futam után holnap újabb kettőt rendeznek.