A 30 éves szombathelyi versenyző a Mostban zajló viadal pénteki szabadedzései után azt mondta az MTI-nek: a Hungaroringen egy hét múlva sorra kerülő hazai verseny miatt el akarja kerülni, hogy nagyobb kár keletkezzen a kamionjában.
    
“Persze ezt is úgy a legegyszerűbb elérni, ha folyamatosan elöl megyünk” – jelentette ki Kiss, aki az első szabadedzésen második volt, a késő délutáni gyakorláson viszont már a leggyorsabb köridőt érte el. 
    
“Rossz állapotú gumijaink maradtak a szezon korábbi szakaszáról, azokat tettük fel, de úgy nem volt túl jó az autó, így később egy másik használt szettre cseréltük az abroncsokat” – mondta Kiss Norbert, s hozzátette, mivel a tavalyihoz képest az idén gyengébb a motor, nehezebben lehet jó köridőket futni, vannak ugyanis olyan kanyarok, ahol “nagyon kell küzdeni”, hogy maradjon erő a 13 ezer köbcentis, 1100 lóerős motorban.
    
A szombathelyi Európa-bajnok úgy nyilatkozott, még nem gondol a jövő heti hazai versenyhétvégére, de annyi bizonyos, hogy a Hungaroringet jól ismeri, korábban egy rövid teszt erejéig már ment is rajta a kamionnal, ugyanakkor nagy szüksége lesz az időmérők és a futamok előtt a szabadedzésekre.
    
Mostban szombaton a délelőtti időmérő után 12.15 órától rendezik az első, 16.20-tól pedig a második versenyt, majd vasárnap 10.00-kor lesz az időmérő, s 13.55-től a hétvége harmadik, 17.05-től pedig a negyedik, utolsó futama.

MTI