Tegyük fel, hogy kigurul a kereskedésből vadonatúj furgonjával és miután leparkol vele lakóhelyén, furcsa, szorító érzés keletkezik a mellkasában. Igen, ez annak a félelemérzetnek kísérőjelensége, amikor rettegni kezdünk, hogy járművünket bármikor ellophatják. Egy régi, de karbantartott furgont is sajnál az ember, nemhogy egy vadiújat, melyen épphogy csak megszáradt a fényezés.

Pont ezt szeretné kiküszöbölni a glasgow-i székhelyű Cyclde’s Wraps által kínált módszer, melynek lényege, hogy elvegye az ördögfiókák kedvét a kocsilopástól. A járművek kreatív fóliázásával foglalkozó cég egy Volkswagen Transportert varázsolt undorító rozsdahalmazzá. Bár a fényszórók “egészséges” furgonról árulkodnak, távolról nézve azért valósághűnek tűnik. És ki akarna elkötni egy ilyen szénné rozsdásodott furgont? Persze a rendszám attól még árulkodhat az évjáratról, de elképzelhető, hogy a látvány csökkenti a tolvajok lelkesedését.

Így védekezzen lopás ellen! 2 A módszer egyébként nemcsak a gazfickók elriasztására lehet alkalmas, elképzelhető, hogy a jövőben idehaza több kormányközeli tanácsadó kér majd ilyen fóliázást a “bejegyzés alatt álló” furgonjára. Miért ne? Ha valaki egy vadonatúj Tranyóval menekül az újságírók elől úgy, hogy közben még a záróvonalat is átlépi, az vérlázító. Ha ugyanezt egy rozsdateleppel teszi, akkor már kevésbé. Vagy mégis? Ezt döntse el Ön!