A spanyolországi Valenciában az Oxxo Truck Race Team pilótája, Kiss Norbert kiválóan kezdte a szezont. A versenyző mindhárom időmérőt megnyerte, ám technikai problémák miatt a szombati első futamon csak a második helyről indulhatott. Bár Adam Lackó megnehezítette Norbi dolgát, a magyar pilóta mégis megőrizte második helyét és a leintésig tartotta is a pozícióját

A szombati második futam már nem volt ilyen egyszerű, mivel a szabályok értelmében ugyanannyi pontot osztanak az első 10 beérkezőnek, mint az első futamon. Ezért ádáz pontvadászat indult, minden versenyző törekedett arra, hogy előrébb végezzen. Norbi viszont már a második kanyar után a negyedik helyért versenyzett. Bár az első helyen versenyző Jochen Hahn makacsul tartotta magát, Kiss Norbinak mégis sikerült valahogy megelőznie, ennek köszönhetően először csendülhetett fel a magyar himnusz az idei szezonban.

Fantasztikus magyar siker: Kiss Norbi az élen 2 Vasárnap reggel az Európa-bajnok megnyerte az időmérőt és az első futamon magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. Üldözői nem tudtak lépést tartani vele, így a futam közepétől már visszavehetett a tempójából a címvédő, majd kényelmesen hozta be versenykamionját az első helyre.

A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről rajtolhatott a magyar pilóta, de már az első kör végére feljött a negyedik helyre Jochen Hahn mögé. Az élen Albacete, mögötte Vrsecky, Hahn, Norbi és Lackó haladtak, mindenki támadt és védekezett is egyben, de előzni csak Hahnnak sikerült. Norbi hiába volt gyorsabb Vrseckynél, a cseh pilóta remekül védekezett, pilótánk pedig nem ment bele kockázatos előzésbe, így negyedikként futott be a kockás zászló alatt.

Az Oxxo remekül kezdte a szezont, az Európa-bajnokság címvédője, Kiss Norbi két győzelem mellett egy második és egy negyedik helyet szerzett a hétvégén megrendezett négy futamon, így a bajnokság élén távozott Valenciából. Előnye 14 pont Hahnnal, 18 pedig Lackóval szemben. A csapat rögtön útnak indult hazafelé, hiszen május elsején Kiss Norbi a Nagy Futam keretében Budapest utcáin fog dübörögni Európa-bajnok versenykamionjával.