A Goodyear maradt a 10 futamból álló, 2015-ös FIA Kamion Európa-bajnokság kizárólagos abroncsszállítója. A rendezvénysorozatért felelős Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a cég 315/70R 22.5-es méretű gumiabroncsainak használatát hagyta jóvá. A kamionok számára készített versenyabroncsokat kimondottan a versenyzésre tervezték. A fejlesztés és a gyártás során arra összpontosítottak, hogy az 5,4 tonnás, 1500 lóerős,  olykor-olykor 160 km/órás sebességgel száguldó versenykamionok a lehető legjobb teljesítményt nyújthassák.

A versenyabroncsok gyártása során használt karkasz nagyon hasonló ahhoz, amit a normál abroncsoknál alkalmazunk, ezért az extrém körülmények között futó versenykamionok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy tesztelhessük legújabb fejlesztéseinket is” – nyilatkozta Benjamin Willot, a Goodyear teherabroncs részleg európai, közel-keleti és afrikai divíziójának marketing igazgatója.

A versenyeken csak az Európai Gazdasági Bizottság (ECE) által jóváhagyott teherpapucsok használhatók, ugyanakkor a versenyabroncsokra nem vonatkoznak az EU abroncscímke előírások. A 315/70 R22.5 Goodyear versenyabroncs gördülési ellenállása mindenesetre megfelel a “”B” címkével ellátott üzemanyag-takarékos gumiabroncsokénak, míg nedves tapadása ugyanolyan, mint az “A” címkés abroncsoké, ami kevés teherabroncsról mondható el.

A FIA Kamion Európa-bajonkság holnap kezdőik és április 26-ig tart Spanyolországban.