Autókat szállító kamion gyulladt ki szombat hajnalban Zala megyében a 86-os számú főúton, Kozmadombja közelében – közölte a katasztrófavédelem. A kiégett járművek miatti kár mintegy 40 millió forint.
MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a kamionon szállított autók közül négyet már elborítottak a lángok. A tűzoltók két vízsugárral oltották a tüzet, szerencsére senki nem sérült meg. A tűzoltási és műszaki mentési utómunkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
    
Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűz egy lengyel kamionon ütött ki, amely nyolc új személyautót szállított. A járművek közül öt teljesen kiégett, a kamionsofőr és a tűzoltók három autót tudtak megmenteni.
    
MTI Fotó: Varga György

MTI Fotó: Varga György

A tűz miatt mintegy 40 millió forint kár keletkezett, vizsgálatot is indítottak a tűz okának kiderítésére. A 86-os főút 24-es kilométerénél történt tűzeset miatt a műszaki mentés félpályás, esetenként teljes útlezárás mellett egész délelőtt tartott.
(forrás: MTI)
A kispesti rendőrbalesetet láttad?

Kigyulladt egy kamion a 86-oson, 40 millányi autó füstölt el rajta 4