A következő eset ékes bizonyítéka annak, hogy a mai világban is vannak még olyan emberek, akik nem feltétlenül gondolnak rosszra, ha lába kél a járművüknek. Egy héttel ezelőtt egy férfi ugyanis leparkolt Békéscsaba egyik utcájában Fiat Ducatójával, majd kiszállt a furgonból és dolgára indult. A járművet azonban elfelejtette bezárni, sőt még a slusszkulcsot is benne hagyta. A tolvajok láthatták a figyelmetlenséget, és azon nyomban lecsaptak a nyitva hagyott Ducatóra. 

Amikor a tulajdonos visszament, először arra gondolt, hogy ismerősei tréfálták meg, ezért nem hívta fel azonnal a rendőrséget. Este hat után azonban rájött, hogy ennek a fele sem tréfa, ezért végül tárcsázta a zsarukat. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az elkövetők nem akarták megtartani a járművet, hanem  másnap Szegedre indultak azért, hogy eladják.

A Ducatót 100 ezer forintért kínálták több helyen is, azonban senki sem akarta megvenni a járművet, ezért visszakocsikáztak Békéscsabára és összesen 200 kilométert tettek a koros furgonba. A rendőrség három nappal később fogta el a két férfit, akik beismerték a bűncselekményt. Elmondásuk szerint a furgont Békéscsabán is árulták volna, azonban a rendőrök feltűnése miatt ez a tervük meghiúsult.

Forrás: police.hu