Kétszáz darab teherautó leszállításáról írt alá megállapodást a Horváth Rudolf Intertransport a Scania magyarországi képviseletével. Az új járművek jövő év elejétől folyamatosan állnak forgalomba. Az első ütemben megrendelt 50 darab R 450-es magas felszereltséggel rendelkezik majd. Ezek úgynevezett alacsony kapcsolási magasságú, azaz mega kivitelű járművek lesznek. A svéd gyártmányú nyergesvontatók Topline fülkével és 450 lóerős motorokkal érkeznek Magyarországra, melyek már az új SCR-rendszerrel teljesítik a legszigorúbb Euro 6-os kibocsátási normákat.

Ekkora flottaméret esetén egyedülállónak mondható a megrendelt vontatók biztonsági és kényelmi felszereltsége, hiszen sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, adaptív sebességtartó automatikával, automatikus vészfékező rendszerrel, domborzathoz igazodó hajtásláncvezérléssel, szabadonfutó retarderrel, fűthető és szellőztethető komfortüléssel, Xenon-lámpával, gyári navigációval és nagy méretű hűtőrekesszel szerelik őket.

A Horváth Rudolf Intertransport számára kifejezetten fontos, hogy színvonalas munkakörülményeket biztosítsanak a sofőrök számára, ezáltal vonzóvá téve a magyarországi munkavállalást. Mindamellett a prémium színvonalú járművekkel jobb teljesítményt érhetnek el a sofőrök, akiknek rendszeres továbbképzéseket is tartanak a jövőben. A Scania Hungária egy egyedi tréningprogramot dolgozott ki a teherautó-vezetőknek: ennek lényege, hogy a sofőrök az átvételkor, majd a tréningprogram szerinti időközönként elméleti, illetve gyakorlati továbbképzésben részesülnek, a rendszeres havi kiértékelés nyomán pedig telefonos útmutatást kapnak.

Jelenleg 250-300 darabból áll a Horváth Rudolf Intertransport flottája. A kétszáz új Scania alapvetően a járműcserét szolgálja, de szükség esetén némi bővítésre is sor kerülhet.

(A fenti fotó csak illusztráció!)