Alan Dean Edwards hétfőn hajnalban két gyermekével együtt egy kaliforniai sztrádán autózott, amikor szedánja hirtelen letért az útról, és fékezés nélkül egy, az út szélén szabályosan parkoló kamionnak ütközött. A becsapódás szinte teljes egészében a teherautó alá préselte a személyautót, a fedélzeten utazóknak esélye sem volt a túlélésre.


A tragédia balesetnek is borzalmas volna, bizonyos jelek azonban arra utalnak, hogy Edwards tudatosan vezette bele autóját a nehéz teherjárműbe.
A 46 éves férfi éppen egy eldurvult válási per kellős közepén volt, feleségével a gyerekek elhelyezésén vitatkoztak. Amikor pénteken elment a gyerekekért a szokásos hétvégi láthatásra, szembesülnie kellett azzal, hogy felesége eladta egykori közös otthonukat, és vele együtt szinte minden személyes tárgyukat is.
Amikor a férfi vasárnap este nem vitte vissza a gyerekeket az anyjuknak, a nő értesítette a rendőrséget, ám a hatóságok csak akkor bukkantak rájuk, amikor már késő volt.
Edwards korábban többször tanúsított agresszív magatartást, feleségét és anyósát életveszélyesen megfenyegette. Egy korábbi kapcsolatából született, 17 éves lánya szerint csak idő kérdése volt, mikor szakad el benne a cérna. “Engem már korábban elveszített, mert borzalmasan bánt velem” – mondta a Jordyn nevű lány.
A férfi otthonának átkutatásakor a rendőrök megtalálták autójának kiszerelt légzsák-szenzorait, így feltételezik, hogy tudatosan készült a halálos kimenetelű ütközésre.
“Szeretném, ha a kamionos tudná: ő nem tehet semmiről. Rosszkor volt rossz helyen, ha nem őt, akkor apám talált volna valaki mást” – mondta Jordyn.
Rázuhant fiára az autó, amit szereltek, ám ő csak kisétált a garázsból, és felvette az életbiztosítást. A szörny apáról a képre kattintva olvashat részletesen.