Három autó és a busz is súlyosan megsérült, de az utasok és a járókelők is megmenekültek: az angliai Birmingham városában hősként ünnepli David Williamst, aki élete utolsó perceiben sem törődött mással, mint utasai biztonságával.
Szemtanúk elmondása szerint a menetrend szerint közlekedő busz egyszer csak elkezdett ide-oda kacsázni, aztán nekiment három autónak, és végül az út szélén, a járdára telepített, behajtást gátló oszlopoknak ütközve állt meg.
A helyszínre kiérkező mentők még kórházba szállították a sofőrt, ám ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála. Kiderült, a hatvan éves Williams vezetés közben szívrohamot szenvedett.
Megmentette utasait a haldokló buszsofőr 2
Az utasok egyetlen kivétellel sérülések nélkül megúszták a kalandot; a nyak- és hátfájdalmakról panaszkodó személyt szintén kórházba szállították.
A baleset egy boltokkal teli utcán történt, így a buszt végül megállító oszlop nem csak az utasok életét mentette meg: “Ha nincs ott a karó, a busz teljes sebességgel belerohanhatott volna az üzletekbe” – írta valaki a Williamst méltató Facebook-oldalon.
A buszsofőr mindössze hat hónappal korábban házasodott újra; előző kapcsolatából már nagypapa volt.
Élete árán mentett meg egy gyereket a biztos haláltól egy buszsofőr. Az önfeláldozó asszony története a képre kattintva olvasható.
Megmentette utasait a haldokló buszsofőr 3