Az autópályák biztonsági kameráinak felvételét kielemezni a világ egyik legunalmasabb munkaköre lehet. Csak jönnek, jönnek az autók, eseménytelenül telnek az órák. De olykor egy-egy vadbarom feloldja az apátiát – bár az alábbi felvételt látva alighanem azt kívánta inkább az ügyeletes autópálya-felügyelő, hogy bárcsak maradt volna szürke, unalmas a napja. 

A filmen az 51 éves Leonaid Papachin és az ő negyven tonnás szerelvénye látható, amint halált megvető bátorsággal megküzdenek a szembejövő forgalommal. Ez cirkuszi porondon jól hangozna, egy forgalmas, háromsávos autópályán már kevésbé. A kamionos a feljáró helyett a másik, lehajtó rámpán közelítette meg az autópályát – minden bizonnyal azért, hogy megússza a fizetőkapun történő áthaladást. Utána már csak ki kellett várnia a megfelelő pillanatot, és egy nyaktörő manőverrel máris irányban állt a nagy kamion, és ment tovább, mintha mi sem történt volna. 
A rendőrség a felvétel alapján feljelentette a sofőrt, akit a bíróság tizenöt hét szabadságvesztésre ítélt, valamint 18 hónapra bevonta jogosítványát. A börtönbüntetést két évre felfüggesztették.