Régen bevett szokás volt a tujázás, azaz a villamos lökhárítóján való utazás, és bizony a viszonylag szerény sebességek ellenére is előfordultak komoly balesetek. Az új generációk azonban nem tanulnak apáik hibáiból, így a veszélyes időtöltés visszatért – persze 21. századi formában. 

Hogy a modern, gyors villamosokon mekkora kockázatot rejt az alternatív külső utazás, azt jól szemlélteti az alábbi videó, amelyet – ki nem találnátok – Magyarországon vettek fel néhány éve. A főszereplő Misi alighanem megbukott fizikából, különben eszébe sem jutott volna megtenni azt, amit a 38. másodperc táján tesz, ám még így is olcsóbban megúszta az esetet, mint a műfajt új eszetlenségi szintre emelő, ausztrál fiatalok. 
Ők ugyanis nem villamoson, hanem metrószerelvényeken utaznak. Az alábbi, Sydney-ben készült felvételeken jól látszik, hogy viszonylag széles padozat van az ütköző fölött, a hátsó szélvédő alatt pedig kapaszkodók találhatók. Ami nem látszik, az a szerelvény alatti, harmadik sín: bizony aki innen leesik, annak nem a zúzódásoktól kell félnie, hanem attól, hogy agyoncsapja a nagyfeszültségű alsóvezetékben futó áram.

A hatóságok jobbára tehetetlenek a vonatlovasokkal szemben, annak ellenére, hogy már történtek halálos balesetek.

Nézd meg a Vezess.hu a vicces parkolásokról szóló gyűjteményét is! Kattints a képre!

Életveszélyes őrület hódít a fiatalok körében 1