Csütörtökön reggel autóbusz és kamion ütközött Vértesboglár határában, a balesetben többen megsérültek, köztük a busz sofőrje is. Az érintett útszakaszt lezárták – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az Alba Volán Zrt. szóvivője az MTI-t.
Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő arról tájékoztatott, hogy a busz az ütközés következtében árokba csapódott, és nekiütközött egy facsoportnak.
    
Pruzsina Alice, a közlekedési társaság kommunikációs főmunkatársa azt közölte, hogy a Mór-Budapest között közlekedő menetrend szerinti járat az alsóbbrendű úton haladt, amikor eddig ismeretlen ok miatt a szemből érkező nyerges vontató pótkocsija nekicsapódott a jármű bal elejének. Az ütközés az autóbusz vezetőfülkéjét érte, a sofőr megsérült.
A buszon negyven utas tartózkodott, közülük négyen könnyebb sérülést szenvedtek. Az autóbusz vezetőjének valószínűleg eltört a bokacsontja.
Az Alba Volán Zrt. mentesítő járatot küldött a helyszínre, amely minden sértetlen utast továbbszállított.
Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy öt könnyebbnek tűnő sérültet szállítottak a székesfehérvári kórházba: egy 60 év körüli férfit és négy nőt.
Nem először történik a környéken baleset, 2009-ben két busz találkozott. A Vezess.hu cikke az akkori esetről.