A Nissan a közelmúltban mutatta be a teljesen elektromos e-NV200 furgont, most pedig egy egyedi luxus E-VIP szállítójárművel rukkolt elő. A tervezők az e-NV200 Evaliát alakították át egy exkluzív személyszállító járművé, amely kiválóan alkalmas lehet az ötcsillagos szállodák személyszállítási szolgáltatásainak elvégzésére. A károsanyag-kibocsátás nélkül működő modell minden null-emissziós övezetben is közlekedhet.

A kéttónusú külső kifinomult és luxus kidolgozású utasteret rejt. Az üléseket prémium minőségű fehér bőr és kék betétek borítják, amelyek elütnek az utastér főként fekete alsó részétől. A kárpitozás és a szőnyegek fekete színűek, a kezelőpanel felületét pedig zongoralakk-fekete betétek díszítik. Az utastér felső része – beleértve a tetőkárpitot, az ablakkereteket és az oszlopborításokat – fehér színű.
VIP-furgon Nissantól 1
VIP-furgon Nissantól 2

VIP-furgon Nissantól

VIP-furgon Nissantól

VIP-furgon Nissantól 7
VIP-furgon Nissantól 8
VIP-furgon Nissantól 9
VIP-furgon Nissantól 10
Fotó megosztása:
VIP-furgon Nissantól 11 A modellben mindössze négy ülés található, kettő az első sorban és két ülés a hátsó sorban. Az ülésekhez beépített biztonsági övek, kartámaszok és kihúzható lábtámaszok is tartoznak. A hátsó ülőalkalmatosságok jóval az oldalsó tolóajtók mögött helyezkednek el, így a lábtér is nagyobb, melynek köszönhetően a magasabb utasok is teljes kényelemben utazhatnak. Az ülések mögött bőven van hely a csomagoknak is. A hátul utazók szórakoztatásáról 21,5 colos DSP monitor gondoskodik, amely a fedélzeti DVD-lejátszóba helyezett lemezek tartalmát, valamint az utasok iPad-jén vagy iPhone-ján található alkalmazásokat, filmeket vagy képeket is képes megjeleníteni.

A hátsó ülések között található középső panel segítségével vezérlehető a monitor és az utastér világítása. A panel egy italok tárolására alkalmas hűtőszekrényt is rejt. A LED tetőlámpa szórt fénnyel világítja meg az utastér hátsó részét, továbbá minden ülés saját olvasólámpával felszerelt. Műszaki szempontból a tanulmányautó megegyezik a normál e-NV200 modellel. A járművet 80 kilowattos AC szinkron-villanymotor hajtja, amelyet a Nissan LEAF és az e-NV200 számára kifejlesztett 48 modulos lítium-ion akkumulátor lát el energiával.

VIP-furgon Nissantól 12 Az ezzel ellátott Nissan LEAF modellek bemutatásuk óta több mint 750 millió kilométert tettek meg világszerte. A normál e-NV200 modellekhez hasonlóan a hatótávolság könnyedén és gyorsan megnövelhető az egész Európa területén megtalálható, több mint 1200 gyorstöltő segítségével.