Az 59 éves Trevor Lewis egy önkormányzati újrahasznosító központban dolgozott a Manchester közelében fekvő Todmorden nevű kisvárosban. Tavaly üzemi balesetben térdsérülést szenvedett, ami miatt kiábrándult munkahelyéből. 

Depressziója idén júliusban érte el mélypontját: a férfi használt gumiabroncsokkal körberakott, majd felgyújtott egy konténert, ezután beült egy markolóba, és elkezdett módszeresen pusztítani. Lebontotta a telep kerítését és kapuját, összetört legalább hat szelektív kukát, lámpaoszlopokat, és sörösrekeszeket. 
Ámokfutás markolóval, százmilliós a kár 2
Mindezt jó előre eltervezte: a pusztítás előtti napokban kicserélte a telep kapuját záró lakatot, üzemanyagot vásárolt a markolóba, és aznap reggel bocsánatkérő levelet írt a feleségének. 
Mint később kiderült, az ámokfutást alighanem az váltotta ki, hogy a telep közelmúltban végrehajtott, 600 000 angol fontos (240 millió Ft) beruházást képviselő felújítása során több ponton lépcsőket helyeztek el. Ezek sérült térde miatt jelentős nehézséget okoztak Lewisnak, ám nem mert szólni feletteseinek, mert attól félt, elbocsátanák. Ezért jutott arra a döntésre, hogy elpusztítja az egész telepet. 
Ámokfutás markolóval, százmilliós a kár 3
A három hónappal ezelőtti ámokfutás nyomán a mai napig zárva van a hulladékhasznosító, ami a 300 000 fontnyi (120 millió Ft) közvetlen anyagi kár mellett további havi 5000 font (2 millió Ft) költséget jelent az önkormányzat számára, hiszen a lakosságnak más módot kellett biztosítani a szelektív hulladékok elhelyezésére. 
A bíróság az előre megfontoltság tényét és a következményeket is figyelembe véve 36 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a dolgozót.

Depresszió ellen legjobb orvosság a vidámság. Ismerd meg annak az autónak az élettörténetét, aminek láttán mindenkinek jobb kedve lett. Kattints a képre!

Ámokfutás markolóval, százmilliós a kár 4