Aki már látott amerikai iskolabuszt, tudja, hogy hátfalukon is van egy ajtó, amit csupán vészhelyzetben használnak; az evakuálást pedig, akárcsak a tűzriadót az épületekben, időnként gyakorolni kell. Éppen ezt tette egy ötvenegy éves sofőr, Laura Zborowski, amikor a hét elején megkérte mintegy negyven, 4-14 éves utasát, hogy szép, rendezett sorban, egyenként szálljanak le a hátsó ajtón. 

A gyakorlat a legnagyobb rendben zajlott, ám amikor a legutolsó gyerek, egy tízéves kislány is leszállt, a busz váratlanul elkezdett hátrafelé gurulni – éppen a kislány felé. A gyermek pánikba esett, a sofőr viszont nem: gondolkodás nélkül odaugrott, megragadta a kislányt, és kidobta őt az út menti fűre. 
Ő maga azonban már nem tudott elugrani: a busz elsodorta és maga alá gyűrte a nőt. A lejtőn lefelé robogó jármű métereken át vonszolta magával vezetőjét, majd egy házat hajszállal elkerülve, egy fának ütközve állt meg. 
A nő egy privát buszvállalat alkalmazottja volt; a cég Ohio állam mintegy ötvenezer diákját szállítja nap mint nap. A cég együttműködik a nyomozásban a hatóságokkal, akik egyelőre még nem tudják, mi okozta a balesetet. 
Az elhunyt asszony (nyitóképünkön) egyedül nevelte fiát, aki tavaly végzett abban az iskolában, amely előtt a tragédia történt.