Eredményesen zárult az összesen 75 db vadonatúj alacsonypadlós autóbusz vásárlásáról szóló eljárás – számolt be a Budapesti Közlekedési Központ. Mercedes-Benz Conectókat vesznek.

Mercedeseket vásárol a főváros 1
Mercedeseket vásárol a főváros 2

Mercedeseket vásárol a főváros

Mercedeseket vásárol a főváros

Mercedeseket vásárol a főváros 6
Mercedeseket vásárol a főváros 7
Mercedeseket vásárol a főváros 8
Fotó megosztása:
Mercedeseket vásárol a főváros 9 Mint közleményükből kiderül az eredményhirdetés megtörtént, a szerződéskötés tíz nap múlva lehetséges, amennyiben senki nem támadja meg a döntést. A győztes ajánlattevőnek a szerződés aláírását követő 6 hónapon belül kell leszállítania a budapesti arculatnak megfelelő égszínkék, légkondicionált, alacsonypadlós járműveket. Az autóbuszok várhatóan 2015 tavaszán állnak forgalomba a főváros útjain.

Először csak 15 darab jármű érkezik, ez az, ami biztos. A további források függvényében érkezhet később akár újabb 60 darab Mercedes Conecto autóbusz hónapokon belül Budapestre.  Kár, hogy nem fordított a szám.

Mercedeseket vásárol a főváros 10 A buszok ismerősek lehetnek egyeseknek, hiszen 2008-ban már szerepelt teszten a BKV-nál ilyen jármű – ahogy arról a Vezess.hu is beszámolt akkor.

Az új buszok 100%-ban akadálymentes és a legszigorúbb környezetvédelmi besorolásba (Euro 6) tartozó szóló járművek lesznek, amelyeket a BKV Zrt. üzemeltet majd.  Ezzel tovább nő az alacsonypadlós buszok aránya is. Amíg 2010-ben a teljes buszállomány 25,4%-a volt alacsonypadlós, 2014 első felében az arány már 54,2%-ra nőtt. Ha minden a tervek szerint alakul, 2018-ra kizárólag alacsonypadlós járművek közlekednek Budapesten és agglomerációjában.

Forrás: BKK