Európa helyett Észak-Amerikában, New Yorkban mutatja be szeptember végén többcélú kishaszonjármű-tanulmányát a Toyota. A helyszín furcsa, hisz a “kompakt autó alapterületén egy pick-up praktikumát és a dobozos furgonok tágasságát” ígérő Urban Utility – röviden U2 – egy mifelénk igen népszerű kategóriában, a Berlingo-Doblo-Kangoo háromszögben próbálna szerencsét. 

Városi mindenes a Toyotától 2
Tudva, hogy az egyszerű ötleteket már tökélyre vitték az európaiak, a Toyota egy sor újjal állt elő, amelyek ha nem is feltétlenül életszerűek, figyelemfelkeltésre mindenképpen alkalmasak. 
Ott van rögtön a platós teherautók mintájára lefelé nyíló hátsó raktérajtó, amely azonban a vízszintesnél is tovább, egészen a földre fektethető. Műanyag betétei ilyenkor sem engedik, hogy sérüljön a lemez, amely így rögtönzött rámpaként segítheti a rakodást. 
Városi mindenes a Toyotától 3
A furgon utasülése kiemelhető a helyéről, ilyenkor egészen hosszú tárgyak is szállíthatók. Nagyobb poén, hogy a raktérben húzódó sínekbe két további ülés is bepattintható: ilyenkor az U2 négyszemélyes lótifutiként szolgál. 
A furgon tematikáját egy finom csavarral újraértelmező Toyota U2 műszerfala sem akármilyen: a minimalista felületen táblaszámítógép szolgál szórakoztató és információs kijelzőként. Nem csak az iPadet lehet azonban eltávolítani, hanem magát a műszerfalat is: a betolható kereszttartó mögött további tárolóhelyet találunk. 
Városi mindenes a Toyotától 4
A Toyota még a fejteret is kihasználja: a tető alatt síléctartótól a polcokon át a hálós kacatrendezőig sokféle kiegészítő rögzíthető. 
Nem tudni, hogy a márkának milyen tervei vannak a jópofa mindenessel.