Külsőre akár egy hétköznapi, fényűző utazóbusz is lehetne a Brabus új munkája; 18 colos kerekeivel, AMG modelleket idéző, hatalmas kötényével és már-már otromba hűtőmaszkjával kellőképpen elhatárolja magát az árut, munkaeszközöket vagy póri utasokat szállító Sprinterektől. Azonban a Business Lounge még a műfajon belül is tud újat, vagy legalábbis lenyűgözőt mutatni. 
Kezdetnek rögtön ott az üléselrendezés: a vezetőfülkétől fallal leválasztott hátsó traktusban három sorban foglalhatnak helyet a vendégek. Négyen az egymás felé fordított, külön-külön állítható, ággyá fektethető, fűthető-hűthető masszázsfotelekben, ketten pedig a csomagtartóban elhelyezett, szabványos Sprinter-ülésekben – ezekhez az utastérből, egy panel felhajtásával (motorosan, még szép) is hozzá lehet férni, és természetesen kiszerelhetők, ha a poggyász mennyisége megköveteli. 
Multimédiás luxustárgyaló négy keréken 1
A kétszínű bőrrel kárpitozott (a lehetséges árnyalatok választéka zavarba ejtő), oldalt Alcantarával fedett fotelekben ejtőző vendégek lába valódi fából készített padlón nyugszik. Az oldalfalakból gombnyomásra bújnak elő az asztalkák, amelyeken falatozni éppúgy lehet, mint dolgozni; utóbbit nyolc darab USB-töltőport és hat, szabályozható fényerejű olvasólámpa segíti. 
A lényeg mégis csak a multimédiás funkcionalitásban rejlik. A vezető válaszfalán egy gigantikus, 42 colos LCD monitor kapott helyet, amit a menetirány szerint ülő utasok bámulhatnak; szemben ülő társaiknak be kell érniük egy 10 colos képernyővel. Viszont bármelyiket használják is, a fedélzeten található BluRay lejátszótól az Apple TV-n át a Playstationig bármi rácsatlakoztatható, beleértve a felhasználók mobiltelefonját is. Akár a környezet képe is megjeleníthető az óriástévén, az autó négy kamerával veszi a panorámaképet maga körül. 
Érintőképernyőről állíthatók az ülések

Érintőképernyőről állíthatók az ülések

Ahogy a képernyőre, az 1200 wattos audiorendszerre is bármilyen platform ráköthető. Ehhez még kábelezni sem kell: a vezérlő felületen kiválasztjuk, milyen operációs rendszert szeretnénk csatlakoztatni, és az Bluetooth-on keresztül automatikusan megkeresi az annak megfelelő jelforrásokat. Magától értetődően szimpla internetezésre is alkalmas a Brabus Business Lounge. 
Mindez azonban smafu ahhoz képest, amit a panoráma-napfénytető (pontosabban annak látszó tárgy) tud. Ez ugyanis valójában egy 180 x 90 centis LED-panel, amelyet mintegy 2700 egyedi dióda alkot. Összesen tizenkét különböző animáció jeleníthető meg rajta, a vakító kék égen sodródó, duci bárányfelhőktől a csillagfényes éjszakai égbolton át a tűzijátékig. Ha ez nem tetszik, egyszerű hangulatvilágításra is alkalmas a panel.
Multimédiás luxustárgyaló négy keréken 4