Legalább harmincnyolcan meghaltak és öten megsérültek, amikor egy teherautó és egy busz összeütközött és felrobbant Kína délkeleti részén szombaton.

Súlyos közlekedési baleset Kínában, sok halott 1
A Hunan tartományba, a Kunmingot Sanghajjal összekötő Hukun autópályán hajnali három óra körül történt baleset során egy gyúlékony anyagot – a Hszinhua kínai hírügynökség szerint vélhetően alkoholt – szállító teherautó hátulról beleszaladt egy buszba.

Az ütközést követően a járművek berobbantak és tűz ütött ki. Összesen öt jármű semmisült meg a balesetben. Az áldozatok pontos számát még nem tudni, a busz 53 személyes volt, de az nem ismert, hogy pontosan hányan ültek rajta – jelentette a helyi hatóságokra hivatkozva a Hszinhua.

Súlyos közlekedési baleset Kínában, sok halott 2
A kínai tévé által a balesetről mutatott képek szerint a busz és a teherautó teljesen kiégett, az autópálya aszfaltját pedig az áldozatoknak a buszból kizuhant ruhái és személyes tárgyai borították be.
   
Kínában a hatóságok szerint 2012-ben 60 ezren vesztették életüket közlekedési balesetben. Ugyanakkor egy 2011-es kutatásban amerikai és kínai szakértők azt írták, hogy a halálos közúti balesetek valós száma a rendőrség által közölt kétszerese lehet.

Forrás: MTI