Kína Hubej tartományában lángra kapott, és kiégett egy teherautó. Az ilyen előfordul, csakhogy ebben az esetben a jármű élőállatot szállított: tízezernyi csirke volt a platón felhalmozott, szűk ketrecekben. 

A sofőr, bizonyos Jüan-Se azonnal elkezdte lerakodni az állatokat, de egy idő után már nem tehetett semmit: mire a megérkeztek a tűzoltók, több ezer madár pusztult el a tűzben. 
A tűzesetet ábrázoló fotó felkavaró; a cikk alján látható felvételt érzékeny és kiskorú olvasóinknak nem ajánljuk.
A gazdálkodó tragédiája nagy adomány volt a helybéli hajléktalanoknak, akik tömegével érkeztek a helyszínre, hogy megkaparintsanak maguknak néhányat a megsült madarakból, mielőtt a közegészségügyi szolgálat megsemmisítette volna a rakományt. “Egy kicsit elszenesedett, de a java része még bőven ehető volt” – mondta egy Wang-Ho nevű hajléktalan a helyi televízió riporterének. 
A hatóságok szemet hunytak a magánakció felett: “Legalább nem vész teljesen kárba a rakomány, és az eltakarítás is könnyebb így.” – mondta egy helyszínen intézkedő rendőr.
Nem minden állat ért ilyen szörnyű véget: a világsajtóban a hét elején tűntek fel a képek arról a bátor sertésről, aki hatalmas fejesugrással menekült meg az őt és társait a vágóhídra szállító teherautóról. Mostanra a videó is előkerült a jelenetről: adjon ez inspirációt mindannyiunknak.
Megsültek a csirkék a teherautó platóján 1