Az egyedi építésű BlueStream nyergesvontató a Streamline és a V8-as család elemeinek felhasználásával készült. A kamion R-szériás kabinját a svéd járműépítő és dizájner, Svempa Bergendahl közreműködésével alakította ki a gyártó. A Blue Stream egyfajta tisztelgés az 1991-ben bevezetett Scania Streamline tehergépkocsi előtt, amely az iparág első aerodinamikus vontatója volt.

“Nagyon sokan emlékeznek még az eredeti Streamline világoskék színére, valamint rózsaszín és lila díszítésére. Amikor elhatároztuk, hogy mintegy tisztelgésképpen a régi jármű előtt, elkészítjük az új Streamline limitált kiadását, egyértelmű volt, hogy Svempát bízzuk meg a feladattal. A Blue Stream egyedi kék metálszínben, sajátos külső díszítéssel és belsővel készül, ugyanakkor a járművet a Scania normál gyártási rendszerében gyártjuk, ami a specifikálásnál nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé” – mondta Kristoffer Nyberg, a Scania hosszú távú fuvarozásra készülő teherautók menedzsere.

A Blue Stream fényezésén modern változatban visszaköszön a régi Streamline öröksége, amely kihangsúlyozza a jármű aerodinamikus tervezését. A V8-as jegyek pedig felfedezhetőek a fekete hűtőrács, valamint az ajtókilincsnél található burkolatok személyében. Az utastérbe – ugyancsak a V8-as hagyományoknak megfelelően – olyan felső kategóriás kiegészítők kerültek, mint a bőr ülések szellőztető funkciója.

Blue Stream fényezés a fülkén, légterelőkön, oldalszoknyákon, hátsó sárvédőkön és az akkumulátor dobozán (csak hátra szerelt akkumulátorok esetén)

Blue Stream fényezés a fülkén, légterelőkön, oldalszoknyákon, hátsó sárvédőkön és az akkumulátor dobozán (csak hátra szerelt akkumulátorok esetén)

A Blue Stream az összes olyan piacon rendelhető opció a vásárlók számára, ahol a V8 motorok elérhetőek. A jármű Highline vagy Topline fülkével, 500-730 lóerő közötti teljesítménnyel rendelkező motorokkal rendelhető. Mindegyik Blue Stream jármű műszerfalán megtalálható lesz annak sorszáma. A limitált szériás Scaniából mindösszesen kétszáz darab áll rendelkezésre.

Forrás: Scania