Brazíliából ritkábban érkeznek videók, mint Oroszországból, ám az a kevés ezerszer felkavaróbb: itt ugyanis nem egy-egy felforrt agyvizű autós keze csattan el, hanem rendszerint mindenkié: birkaként bámuló járókelők válnak vérre éhes zombivá, ha önbíráskodásról van szó. 
Az alábbi két videó két, egymástól független esetet mutat be, olyan részletességgel, ami bizony felnőtt olvasók számára is megrázó lehet (különösen a második), és talán nem a munkahelyi számítógép képernyőjére való. 
Az első esetben két suhanc a menetrend szerinti busz kasszáját akarja kirabolni. A helyzet meglehetősen esetlen, nem akar összejönni a fogás, és nagy igyekezetünkben elkövetik a legnagyobb hibát: engedik, hogy a sofőr bekormányozza járművét egy pályaudvarra. Innentől kezdve kiszámítható a történet vége, csak a zakó mértéke bizonytalan – érdemes azért megnézni, hogyan reagál a buszon maradt bandita vert helyzetére, és mit lép erre a nyilvánvalóan nem svájci elit iskolákban nevelkedett csürhe. 
A másik esethez történetünk is van, nem csak a képek: a fiatalember kést rántott és kirabolt egy női utast a Sao Pauló-i pályaudvaron veszteglő járaton. A március 22-i támadást a busz utasai nem nézték jó szemmel, és aggályaikat tárgyalásos úton közölték a fiatalemberrel, aki némi vérveszteség után elájult. 
Most viccelődünk, de a helyzet egyáltalán nem humoros – főleg, hogy a rendőrségi támogató oldal adminisztrátora azzal zárja saját kommentjét: mindenkinek gratulálunk!
Magyarországon elképzelhetőnek tartanál egy ilyen összecsapást?
Dehogy, itt senki nem foglalkozik a többiekkel.
100% (2)
Simán. Egy idő után már nem tűr többet az ember
0% ()
Kis ország, kis lincselés - nálunk legfeljebb pofonok csattannak.
0% ()
Már osztottam ki pofont pimasz zsebtolvajnak, mit képzel!?
0% ()