Sértetlenül került ki a metró alól egy vak férfi az egyik Los Angeles-i állomáson: az utas épp a beérkező szerelvény előtt esett le a sínekre, de a fölötte fékcsikorgatva áthaladó jármű még csak nem is súrolta őt.

A metró “áthaladt a férfin, de hála az égnek nem érintette őt” – mondta Paul Gonzales, a Los Angeles-i megyei közlekedési hatóság szóvivője, aki csodának nevezte, hogy az utas sértetlenül megúszta az esetet. A 47 éves Los Angeles-i lakos a Koreatown nevű városnegyedben lévő Wilshire/Vermont metróállomás peronjáról esett a sínek közé, épp amikor a szerelvény megérkezett.

Csoda a metróban 2 Gonzales szerint mire a metróvezetőnek sikerült megállítania a szerelvényt, már a második kocsi is áthaladt az utas fölött. A férfi, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, nem szerzett “látható sérülést”, de elővigyázatosságból kórházba szállították – mondta Katherine Main, a Los Angeles-i Tűzoltóság szóvivője.

2012 szeptembere óta ez volt legalább a harmadik eset, hogy a piros metróvonal  egyik szerelvénye áthaladt valaki fölött. A másik két esetben az áldozatok súlyos sérüléseket szenvedtek.

Forrás: MTI