Tegnap reggel 7.30-kor letért az útról, és átszakította egy használtautó telep kerítését egy kamion a Kalifornia állambeli Oxnard városában. 

A hatalmas jármű összesen tizenhat járművet, köztük több Porschét és Range Rovert megrongált, majd kigyulladt. Az erős szélben a lángok átterjedtek a telepen kiállított autókra; a helyszínre érkező tűzoltóknak összesen kilenc személyautót kellett eloltaniuk. 
Az oltást nem csak a szeles időjárás nehezítette, hanem a kamion tűzveszélyes rakománya is: a nehéz jármű papírzsebkendővel és WC-papírral volt megrakodva. 
A baleset pontos oka nem ismert; a kamion női sofőrjét kórházban ápolják. 
Az Egyesült Államok legnagyobb használtautó-hálózatába tartozó CarMax kereskedés vezetői 1,2 millió dollárra, azaz 260 millió forintra becsülték a kárt.
allowscriptaccess=”always” allownetworking=”all” allowfullscreen=”true” src=”https://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=kabc&section=&mediaId=9276300&parentId=9275930&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>
A balesetben szerencsére senki nem sérült meg; a kereskedés a korai órákban még zárva volt.
Nem mindenkinek van ekkora szerencséje. A nyáron egy négyéves kislány veszítette életét, amikor egy manőverező nyerges vontató kerekei alá került, Dél-Afrikában két tucat embert ölt meg egy piros lámpán átszáguldó kamion. Idén tavasszal egy sörszállító teherautó tört össze Magyarországon, több hektoliter folyt el a nemes nedűből, a sofőr elhunyt.
A kamionok oltása nem egyszerű feladat; olykor egészen extrém módszerekhez kell folyamodni mint ebben a kanadai balesetben is: