A közeli autópályáról hajtott le az a nehéz-áruszállító, amely közel két tucat ember halálát okozta csütörtök éjjel a legnagyobb dél-afrikai város, Durban egyik külvárosában, Pinetownban. 

A borzalmas baleset este hét óra körül történt egy forgalmas kereszteződésben. A munkából hazafelé igyekvő forgalomban a teherautó látszólag fékezés nélkül hajtott át a piros lámpán, és gyakorlatilag megsemmisítette az útjába kerülő, éppen induló kisbuszokat. Az iránytaxiként használt járművek tele voltak utasokkal, akik az ütközés hatására kirepültek a furgonokból; másokat magával sodort a 18 kerekű óriás. 
Tizenkilencen a helyszínen életüket veszítették, további három áldozat a kórházba szállítást követően hunyt el. Csodával határos módon számos túlélője is volt a horrorbalesetnek: heten kritikus, nyolcan súlyos állapotban kerültek kórházba, tizenegy embert künnyű sérülésekkel ápoltak. 
A rendőrség emberölés vádjával letartóztatta a teherautó sofőrjét. Egyelőre nem tudni, műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta-e a tragédiát. 
A környéken nem ritkák a rendkívül súlyos balesetek: a Magyarország méretű, tízmilliós KwaZulu-Natal tartomány fővárosában, Durhamban csak az elmúlt két hétben hatvanan veszítették életüket az utakon.
Vigyázat! Megrázó felvétel következik!
Idén ötven éves a Porsche 911. Az ikonikus sportkocsi előtt multimédiás összeállítással tisztelgünk.
Szerző: