Az idei ADAC Grand Prix egyik fő attrakciója volt a Volvo Mean Green, egy valószínűtlenül áramvonalas, egyedi építésű nyergesvontató. A Mean Green a zöld technológiák látványos népszerűsítésére jött létre, 2100 lóerős, 7000 Nm kifejtésére képes hibrid hajtáslánc dolgozik alatta. A kocsit két tavalyi rekordjáról már ismerhetik a Vezess.hu olvasói.

A zöld szörnyeteg erejének látványos fitogtatására lenyomott egy 350 méteres gyorsulási versenyben egy 330 lóerős Porsche Cayman R-t. A futam elején még fej-fej mellett haladt a kis sportautó és a nagy vontató, de a célvonalat 12 másodperc múltán 180 km/h sebességgel a Volvo lépte át elsőként.

Boike Ovebrink

“A rajt kicsit lassúra sikerült, de ahogy nyolcadikba kapcsoltam, éreztem, hogy nyerni tudok” – mondja Boike Ovebrink, a Mean Green gazdája. A svéd kamionversenyző, a furcsa Volvo tulajdonosa új rekordot is felállított,

Bár a Mean Green nagyon hasonlít egy hagyományos nyergesvontatóra, alkatrészeit a Volvo Trucks teljes kínálatát kihasználva válogatták össze. Az átalakított Volvo VN kabin az USA egyik népszerű darabja, a kamiont egy feltuningolt D16-os motor hajtja, melyhez a Volvo automatizált I-Shift váltójának módosított változata és egy 200 lóerős villanymotor kapcsolódik.