Jövőre a kisteherautó már fényes fekete könnyűfém tárcsákkal, sötétített oldalsó-, illetve hátsó ablakokkal, sötétített fényszórókkal, valamint színre fújt lökhárítókkal is rendelhető lesz. A színezett üvegek azon túl, hogy menők, meggátolják az utastér felmelegedését, különösen a napsütésben gazdag nyári hónapokban.

A külső frissítés mellett az Opel a jövőben ötféle színvilágban kínálja az utasteret. Ennek megfelelően a jövendő ügyfelek a fehéret, az ezüstöt, az acélszürkét, az éjfeketét vagy a zsályát választhatják az utastéri borítások és a kárpitok uralkodó színéül. Az új utastéri árnyalatok az alapkivitelhez hasonlóan a Vivaro Combi, Tour és Life modelleknél is elérhetőek lesznek. Az extra színválaszték azonban nincs ingyen, ugyanis a színezett üvegekkel együtt a vásárlónak nagyjából 100 ezer forintos (355 euró) pluszt kell csengetnie a vételár felett.

A Vivaro és a kombi kivitel alapfelszereltsége olyan elemekkel gazdagodott, mint a légkondicionáló, a vezetőülésre szerelt kartámasz, a tempomat, a parkolási asszisztens, valamint az esőérzékelő. A gyártó tájékoztatása szerint ezen extrák beépítésével 40 százalékkal kevesebb pénzt fizet a vásárló, mintha mindezeket külön-külön rendelné meg.

A Vivaróhoz jövő évtől ötféle színvilágot kínál az Opel

A Vivaróhoz jövő évtől ötféle színvilágot kínál az Opel

A típus jelenleg kétféle tengelytávval és tetőmagassággal, kialakítását tekintve pedig áruszállító, személyszállító, vagy szabadidő-autós kivitelben rendelhető. A jármű maximális terhelési térfogata 8,4 köbméter, hasznos teherbírása pedig 1210 kilogramm. Az Opel a Vivaróhoz kétféle, nagy teljesítményű, Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású dízelmotort kínál, amelyek ecoFLEX változatban is kaphatók.

A Vivaro az egyik legnépszerűbb modellnek számít Európában a 2,9 tonnás kategóriában. 2001-es bevezetése óta több mint 560 ezer darabot értékesítettek belőle.