Mint egy faltörő kos, úgy rohant bele 95 km/óra sebességgel Los Angeles belvárosában egy autószállító teherautó egy menetrend szerinti buszba. Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy a tréler a buszon átgázolva még kidöntött egy tűzcsapot, majd lebontotta egy élelmiszerbolt homlokzatát. 

Isteni szerencse, hogy az ütközés a kora reggeli órákban történt, így a buszon még nem voltak utasok, az üzlet pedig zárva volt. 

Így a borzalmas baleset egyetlen áldozata a busz 47 éves sofőrje, Olivia Gamboa volt, aki 13 éve dolgozott a városi tömegközlekedési vállalatnál, ahol férje és fia is buszt vezet. 
Az asszonyt az ütközés kivetette vezetőüléséből, a tűzcsapból feltörő vízben, arccal lefelé találtak rá a helyszínre érkező tűzoltók. A helyszínen sikerült újraéleszteni, kórházba szállították, ám a műtőben elhunyt. 

A boltban egy alkalmazott tartózkodott a baleset idején, a nyitáshoz készülődő férfi apróbb sérüléseket szenvedett 
Az autószállító sofőrje és tulajdonosa, a 43 éves Yousef Adhami kritikus állapotban van. A vizsgálatok szerint 2009 óta négy alkalommal vonták be vezetői engedélyét, az ütközés pillanatában nem rendelkezett haszonjárműre érvényes jogosítvánnyal. 2008-ban 110 km/órával száguldott a belvárosban, majd amikor a rendőrök megállították, azt állította, hogy terroristák bombát erősítettek a testére, azért nem állt meg – ez persze nem volt igaz.