A dunai árvíz fényében megdöbbentő, hogy egyesek kifejezetten keresik a találkozást autójuk és a nagy víz között.

Három autómentő tudta csak kihúzni a homok és a hullámok fogságába esett Ford F150-est, miután tulajdonosa, a 38 éves Norman Akana Jr. annak rendje és módja szerint beásta azt a parttól néhány méterre az aljzatba. 

Ha éjszaka történt volna az eset, még lehetne magyarázatot találni a bizarr esetre, de a kapatos autós szombaton délután négy órakor hajtott be a Csendes-óceánba. 
Saját állítása szerint besodorta őt egy nagyobb hullám, de persze ha nem autózott volna egy privát golfklub strandszakaszán, az egész macerát elkerülhette volna. 
A férfi biztonságban a partra evickélt, és ott várta a helyszínre érkező rendőröket. A szondát megfújni azonban nem volt hajlandó, így miközben három autómentő próbálta partra cibálni a két és fél tonnás, megfeneklett pick-upot, Akana urat beszállították a rendőrségre. 
A férfi a négyezer dolláros (900 ezer forint) óvadék megfizetését is megtagadta, így most a fogdában várja, hogy vádat emeljenek ellene veszélyeztetésért, ittas vezetésért és hatósággal való ellenszegülésért.