Az átalakítások a főként 7-es és a 33-as buszcsalád vonalait érintik, de az 233E útvonala is hosszabb lesz, mely a Camponától egészen a Bosnyák térig közlekedik majd. Mindamellett tovább bővül a Budáról a Rákóczi úton át a Keleti pályaudvart is elérő járatok köre. A 7E viszonylaton közlekedő buszok hosszabb útvonalon, a Kelenföldi pályaudvartól Újpalota, Nyírpalota utcáig közlekedik majd. A gyorsjáratok követési ideje csúcsidőben 4-5 perc lesz.

A 173E járat megszűnik, helyette 107E jelzéssel indulnak autóbuszok az előddel megegyező útvonalon, azonban az új viszonylat az Apolló utcánál is megáll a jövőben. Ez a gyorsjárat csúcsidőszakban 4-5 percenként, máskor pedig változatlan követési idővel indulna, a 7E-vel felváltva. Az eddigi 7-es és 173-as buszok végállomásait pedig felcserélik, így a 7-es autóbuszok Albertfalva vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között járnak majd. A 173-as viszonylatot felváltó új 7A jelzésű járatok pedig a Bornemissza tértől a Bosnyák térig közlekednek majd, csúcsidőszakban 6 percenként.

A 33-as buszcsalád esetében a 33E-t felváltó 133E és a 233E a Bosnyák térig közlekedik a Rákóczi út – Thököly út útvonalon módosuló megállóhely-kiosztással. A 133E Nagytétény vasútállomástól Háros vonatállomásig minden megállóhelyen megáll, utána már csak a Városház téren, a Hengermalom útnál, a Kelenföldi Erőműnél és a Dombóvári útnál. A 233E közlekedése is módosul, ugyanis a Zuglót Budatéténnyel összekötő járat üzemideje reggel 5 és 10 óra közé, délután pedig 13 és 20 óra közé esik a jövőben. A Budatétényi sorompónál a 33-as, 114-es, 213-as és a 214-es viszonylatok között működő bevárási csatlakozás megszűnik.

Az átszervezések miatt a járatok a jövőben a korábban megszokottól eltérő megállóhelyeken állnak meg, ezért mindenképpen javasolt az alapos tájékozódás vagy interneten, vagy pedig a kihelyezett hirdetményeken. Június első napjaiban a BKK munkatársai segítik a forgalmasabb átszállóhelyeken az utasokat a könnyebb eligazodás érdekében.

Mivel a járatcsalád átszervezése miatt a vonalak összes utastájékoztatási felületét cserélni kell, ebből az alkalomból újabb közterületi elnevezéseket változtatnak meg: a Róna utca Tisza István térre, a Dózsa György út Reiner Frigyes parkra, a Prielle Kornélia utca Dombóvári útra módosul. A 7-es és 33-as járatcsalád vonalain júniustól 20, júliustól pedig 27 darab új Mercedes Citaro 2 csuklós autóbusz áll forgalomba.