A pályázati kiírás célja a helyközi és városi tömegközlekedés biztonságosabbá, hatékonyabbá és színvonalasabbá tétele. A pályázó települések négy nagy projektre kaptak száz százalékos támogatást. A közlekedési beruházások elsősorban Zalaegerszeg, Győr, Hévíz, Bük és Körmend városát, továbbá a környékbeli falvakat érintik.

Bük 200 millió forintot kapott a város és környékének közösségi közlekedésének fejlesztésére. Ennek megfelelően átalakítják a több évtizede épült, a térségben egyedüli nemzetközi autóbusz-pályaudvart, továbbá új utastájékoztató rendszert építenek ki. Mindamellett a környező településeken (Acsád, Bő, Iklanberény, Meszlen) felújítják a megállókat és átépítik az autóbuszöblöket.

Körmenden a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. részvételével rendbe hozzák a buszpályaudvart és a vasútállomást. A munkálatok során új utastájékoztató rendszereket helyeznek el, valamint renoválják a várótermeket, illetve további váróhelységeket hoznak létre. Az ugyancsak 200 millió forintból megvalósuló beruházás keretében a vasútállomás gyalogos felüljárója is megépül.

Héviz 196 millió forintos támogatást nyert a városi és az agglomerációs térség közlekedésének fejlesztésére. A munkálatok részeként összekapcsolják a sármelléki Balaton Airportot Hévízzel. Zalaegerszeg és Győr pedig 600 millió forint összértékű projekt megvalósítására kapott támogatást. A dél-dunántúli megyeszékhelyen dinamikus utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kiépítésével fejlesztik helyi autóbusz-közlekedést, amely 23 helyi járatot, továbbá 10 megállóhelyet érint.

Győrött kerékpárkölcsönző-hálózatot építenek ki: 23 helyszínen létesítenek tárolóhelyet, továbbá 215 biciklit vásárolnak. A Vasi Volán 185 helyközi autóbuszjáratára pedig dinamikus utastájékoztató rendszert épít ki.