A belvárosi útvonalakon a szóló kivitelű jármű május 17-ig szállítja az utasokat: hétköznapokon a 15-ös, szombatonként valamint munkaszüneti napokon pedig a 115-ös busz vonalán a Boráros tér és a Lehel tér, valamint az Árpád híd között közlekedik.
 
A 12 méter hosszú autóbuszon 39 ülőhely és 41 állóhely áll rendelkezésre. Az MAN Lion’s City A37 CNG-ben továbbá dupla üvegezésű biztonsági üvegajtók, a második ajtónál kézi rámpa, valamennyi ajtónál halogén világítás valamint konvektoros és fúvós utastérfűtés, klímaberendezés és elektromos tetőszellőző található. Az ideiglenes jelleggel közlekedő alternatív hajtású autóbusz a többi járműhöz képest alacsonyabb hanghatással üzemel, továbbá a belvárosi környezetben előnyösen befolyásolja a levegő tisztaságát is. Az MAN Lion’s City A37-et korábban már részletesen bemutattuk.

Annak ellenére, hogy ez idáig több szakmai tanulmány is született arról, hogy a gázüzemű autóbuszok olcsóbban és hatékonyabban működtethetőek, a BKV kifejezetten a fővárosi tömegközlekedéshez kapcsolódóan még nem rendelkezik érdemi tapasztalatokkal. A BKK telefonon és e-mailen egyaránt számít az utasok visszajelzésére az autóbusszal kapcsolatban.