Kiss Norbert idén először ment Európa-bajnok kamionjával versenypályán. A nogarói pályán április 16-18. között megrendezett teszten próbálgatta a kamionversenyzésben érdekelt magyar csapat 1500 lóerős gépát. Az első napon 14 pilóta közül ő volt a leggyorsabb, másnap pedig a második helyen végzett.

A Oxxo Truck Race Team másik pilótája, Major Benedek számára szinte minden új volt, hiszen még soha nem ment a francia pályán. A tinédzser pilóta ráadásul először vezetett életében mezőnyben kamiont versenypályán. Mindezek ellenére jól vette az akadályokat és napról-napra jobb eredményeket ért el. Társával sokat dolgoztak együtt, ennek köszönhetően a teszt végére már stabilan a mezőny közepében autózott mind az időmérő-, mind pedig a versenyszimulációs köröket tekintve. A rutinos Kiss Norbert az abszolút második helyen zárta a leggyorsabb köridőben és versenytempóban is a három napot.

‘Még soha nem volt ilyen sikeres tesztünk, és hozzá kell tennem, Major Benedek az eddigi legjobb debütálást mutatta be Norbi mellett, hiszen a két fiatal pilótánk messze a legügyesebben alkalmazkodott a körülményekhez’ – jegyezte meg Jobbágy Ákos, az Oxxo Truck Race Team csapatfőnöke.

Benedek az utolsó napon futott 1:56,1-es körével ismét 1 másodperccel jobbat autózott, hasonlóan az előző napok teljesítményhez. Mindezt úgy tette, hogy sérülésmentesen, kicsúszás illetve megpördülés nélkül zárta a három napot. Ezzel az eredménnyel akár több kiváló pilótát is megszorongathat az idei futamokon.

Sikeresen tesztelt a hazai kamioncsapat 1
Sikeresen tesztelt a hazai kamioncsapat 2

Sikeresen tesztelt a hazai kamioncsapat

Sikeresen tesztelt a hazai kamioncsapat

Sikeresen tesztelt a hazai kamioncsapat 5
Major Benedek számára szinte minden új volt, hiszen még soha nem ment a francia pályán.
Fotó megosztása:

Major Benedek számára szinte minden új volt, hiszen még soha nem ment a francia pályán.

Major Benedek számára szinte minden új volt, hiszen még soha nem ment a francia pályán.

Az idei FIA teherautó kontinensviadalon tíz helyszínen összesen negyven futamot rendeznek. A szezon május 18-án indul az olaszországi Misanóban. A többnapos versenyeket hazánkhoz legközelebb július elsején tekinthetik meg az érdeklődök, ekkor ugyanis a Szombathelytől 120 kilométerre lévő ausztriai Spielbergben állnak rajthoz a kamionok.

Forrás: Oxxoracing.com