A haszonjármű-gyártó folytatja együttműködését a rangos nemzetközi motorsport bajnoksággal, idén már a negyedik egymást követő alkalommal lesz a Moto GP teherautó- és haszongépjármű szállítója. A vállalat emellett két futam névadó szponzoraként, valamint a Yamaha Factory Racing Team hivatalos támogatójaként is képviselteti magát a világbajnokságon.

Az Iveco hét darab új Stralis nyergesvontatót – közülük négyet Hi-Way fülkével – és egy Daily furgont bocsát a Yamaha Factory Racing Team rendelkezésére, a motorkerékpárok, irodák, mobil műhelyek és a csapat személyzetének szállítására. A csapat tagja a már négy világbajnoki címmel rendelkező Valentino Rossi, továbbá a jelenlegi spanyol címvédő Jorge Lorenzo.

Az olasz gyártó emellett több futamot is szponzorál. Az Iveco a 2013. június 29-i holland ‘IVECO TT Assen 2013’, valamint a 2013. szeptember 29-i aragóniai ‘Gran Premio IVECO de Aragón’ nagydíjak névadó támogatója lesz. A cég továbbá idén újra támogatja a Dorna Sports vállalatot, amely a Moto GP szervezője és kereskedelmi jogainak kizárólagos tulajdonosa is egyben. A vállalat négy Daily furgonnal és tizenhárom új Stralis Hi-Way kamionnal segíti a spanyol szervezetet. A nehézkategóriás járműveket a felszerelések, anyagok, irodák és mobil műhelyek szállítására használják a szervezők a versenyszezon során.