A Rába Jármű Kft. alig egy hónapja indította el  Volvóval közös beszállítói programját, melynek célja, hogy minél több hazai vállalkozás termékét használhassák fel a kooperációban készülő autóbuszokba. A kiválasztott cégek ezen felül a svéd gyártó globális beszállítói rendszerébe is bekerülhetnek.

A jelentkezők között olyan cég is akadt, amely nem kifejezetten az alkatrészgyártásban érdekelt, de fantáziát lát a Rába-Volvo együttműködésben és úgy gondolja, terméke alkalmas lehet a járművekbe való beépítéshez. A februárban aláírt megállapodás értelmében Győrben történhet a Volvo 7900-as és 8900-as városi, elővárosi autóbuszok végszerelése.

Mint azt korábban megírtuk, a magyar-svéd kooperáció keretében első körben évi 200-300 jármű készülhet a hazai piacra. Az együttműködés szerint a szükséges importbeszerzések értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálná a Volvo, ezáltal jelentős hazai értékhányad biztosítható.

A beszállítói program eredményeként a magyar vállalkozások termékei lényegesen nagyobb darabszámmal juthatnak el a globális piacra, mintha csak a hazai megrendelésre termelnének. Termékeiket nem csak a Magyarországon forgalomba kerülő buszokba építhetik be, hanem a nemzetközileg értékesített járművekbe is. A beszállítói programra továbbra is várják a jelentkezőket, egészen 2013. június 30-ig.